קורס תרפיה בבישול

בישול ככלי מסייע בתהליכי טיפול
לקבלת מידע, יעוץ והכוונה
השאירו פרטים ונציגינו יחזרו אליכם בהקדם:

הקורס מיועד לאנשי טיפול המעוניינים להכיר את תחום התרפיה בבישול ולשלב בישול בעבודתם עם אוכלוסיות מגוונות באופן פרטני או קבוצתי. במסגרת הקורס תונח התשתית התיאורטית לרציונל של עבודה טיפולית בבישול וכן יוקנו כלים יישומיים להתערבויות בבישול.פעילות הבישול היא פעילות יצירתית וכאשר נעשית במסגרת טיפול היא מזמנת מידה גבוהה של ביטוי עצמי ורווחים פסיכולוגיים. המאפיינים של תהליך הבישול והתוצר הסופי מהווים רכיבים של שפת הבישול ההשלכתית ויכולים לחזק את הקשר הטיפולי, לקדם שיח רגשי, להגביר עוררות חושית ועוד

בין נושאי הלימוד :

התוודעות לתשתית התיאורטית שעומדת בבסיס תחום התרפיה בבישול.
מיפוי מעמיק של האלמנטים התרפויטיים בבישול.
היכרות עם הבישול כשפה סימבולית.
הקמת מטבחים טיפוליים במרחבי עבודה שונים.
היבטים סנסומוטוריים של הבישול ותרומתם לתהליכי הטיפול.
כלים לעבודה עם קבוצות בישול טיפוליות.
כתיבה של מערכי תוכניות התערבות טיפוליות בבישול.
התנסות מעשית בבישול טיפולי והדרכה על עבודת השדה.

סגל הקורס תרפיה בבישול

מור דניאל, רכזת וראש התוכנית- מטפלת בבישול ואמנות, דוקטורנטית בחוג לחינוך באוניברסיטת חיפה. חוקרת את תחום הבישול הטיפולי (אפקטיביות והמשגה). מחבת הספר "מבשלים ביחד- תרפיה לילדים באמצעות בישול", חלוצה בתחום התרפיה בבישול בארץ ובעולם. עובדת מעל לעשור בקליניקה פרטית לתרפיה בבישול באופן פרטני, דיאדי וקבוצתי. מנחת קבוצות תרפיה בבישול במסגרות ציבוריות שונות. מרצה ומדריכה אנשי טיפול וחינוך.
בועז כהן, עובד סוציאלי קליני, מנחה קבוצות בישול רגשיות ועובד עם אוכלוסיות מגוונות- מכורים, נוער בסיכון, מתמודדי טראומה, נפגעי תקיפה מינית ועוד. מלווה בהקמת מטבחים טיפוליים ובעל ניסיון עשיר בעבודה במטבח. מדברת "בישולית" באופן שוטף.
מיכל אבס, מטפלת באמנות ומרפאה בעיסוק, מתמחה בהתפתחות הילד ובעיבוד חושי. בעלת ניסיון עשיר בעבודה עם ילדים ובשילוב בישול לקידום תהליכים טיפוליים למטרות מכוונות.
ליטל רוטשילד, מנחת קבוצות תרפיה בבישול, יוצרת קלפי Lookis- קלפי טיפול בבישול ומרצה בתוכנית להכשרת מנחי קבוצות של החוג לחינוך באוניברסיטת חיפה.
טליה אבר, מנחת קבוצות "מבשלים יחסים" קבוצות בישול להעמקת יחסים עם האחר ועם העצמי. עבור משפחות, זוגות, ארגונים ומחפשי זוגיות. מדריכת טיולים במרוקו ובעלים של "טליה גורמה ידידותי" – קייטרינג קטן ובוטיקי.
*במסגרת הקורס יתארחו מרצים נוספים מומחים בתחומם, התכנית כפופה לשינויים.

היקף לימודים וחובות הקורס

  • השיעורים יתקיימו בימי רביעי על בסיס חד שבועי למשך שנה (2 סמסטרים).
  • כל יום לימודים בהיקף של 5 שעות אקדמיות (9:00-13:30).
  • סה"כ 120 שעות אקדמיות הכוללת הדרכה,התנסות מעשית ויציאה לסיורים רלוונטיים לצורכי למידה.
  • על הסטודנטים לעמוד בדרישות 80% נוכחות בשיעורים, השתתפות פעילה, הגשת מטלות לרבות תיעוד עבודה מעשית והצגתה במסגרת הדרכת הקורס.
קהל היעד, תנאי קבלה ותעודות
  • הקורס מיועד לאנשי טיפול מוסמכים
דרישות :
  • תואר טיפולי באחד מהתחומים הרלוונטיים.
  • ראיון קבלה
  • אין צורך בהכשרה בלימודי בישול או בניסיון מקצועי בבישול

  • לעומדים בדרישות תינתן תעודת גמר מטעם המרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט (קמפוס וינגייט)
לקבלת מידע, יעוץ והכוונה
השאירו פרטים ונציגינו יחזרו אליכם בהקדם: